Genre Dag Zoek  Sterrenkijkavonden

 

Altijd al eens door een echte telescoop willen kijken? Op een kijkavond bij Sonnenborgh - museum & sterrenwacht zie je met eigen ogen hoe gasnevels, planeten en het maanoppervlak er van dichtbij uitzien. Tijdens de kijkavonden, van september tot april elke vrijdagavond, staan twee grote telescopen van Sonnenborgh op de hemel gericht.

 

De koepels van de sterrenwacht gaan open om bij helder weer de sterren en planeten van dichtbij te bewonderen. Als het bewolkt is richten de kijkers zich op de skyline van Utrecht. De nachtelijke sterrenhemel staat op deze avonden centraal tijdens de rondleiding en de lezing.

 

 

Vertoningsdata
vr 9 dec 20:00 Details Tickets
vr 16 dec 20:00 Details Tickets
vr 30 dec 20:00 Details Tickets
vr 6 jan 20:00 Details Tickets
vr 13 jan 20:00 Details Tickets
vr 20 jan 20:00 Details Tickets
vr 27 jan 20:00 Details Tickets
Sterren kijken voor kids

 

Vanavond gaat niemand vroeg naar bed! Want speciaal voor kinderen van 6-12 jaar en hun ouders is er een kinder-kijkavond bij Sonnenborgh - museum & sterrenwacht. Neem een kijkje door de telescopen en bewonder de volle maan, Saturnus of de sterren aan de hemel! En ontdek van alles over het heelal met spannende proeven en activiteiten, ook als het bewolkt is. 
Kinderlezingen
Elke kinderkijkavond is er een spannende, interactieve kinderlezing. De lezing sluit steeds aan bij wat er op een (heldere) avond door de telescoop te zien zal zijn: sterren, een planeet of de maan. In elke lezing zit een proefje en natuurlijk is er ruimte voor slimme vragen! 

 

Vertoningsdata
za 10 dec 19:30 Details Nog enkele kaarten beschikbaar
za 17 dec 19:30 Details Tickets
za 7 jan 19:30 Details Tickets
za 14 jan 19:30 Details Tickets
za 21 jan 19:30 Details Tickets
za 28 jan 19:30 Details Tickets
za 4 feb 19:30 Details Tickets
KinderKerstkijkavond

Wat was de ster van Bethlehem? Een natuurverschijnsel of toch een wonder? En wie waren die wijzen en waar kwamen ze precies vandaan? Tijdens sfeervolle kerst-kijkavonden worden de verschillende mogelijke verklaringen van de Ster in een boeiend verhaal getoond. Daarnaast krijg je een rondleiding door de 150 jaar oude sterrenwacht.  Bij helder weer kan natuurlijk iedereen zelf door de telescopen een blik op de hemel werpen. Wie weet zie je wel jouw eigen kerstster!

Vertoningsdata
vr 23 dec 19:00 Details Tickets